Sukrin Melis, 400g
Sukrin Meliss
Sukrin-Melis on hienoksi jauhettua Sukrinia, johon on lisätty pieni määrä stevia-glykosideja (stevia-kasvista). Näiden kahden makeutusaineen yhdistelmä antaa pyöreän ja täyteläisen makean maun ja lieventää viileää tunnetta, jonka puhdas Sukrin voi aiheuttaa. Sukrin-kuorrutteessa on sama makeus kuin tavallisessa sokerissa/kuorrutussokerissa, ja sitä käytetään samassa määrin. Koska Sukrin-kuorrute on hienoksi jauhettua, sen liukoisuus on parempi kuin tavallisen Sukrinin, ja se soveltuu erityisesti seuraaviin tarkoituksiin:
- Kakut ja jälkiruoat, joita ei ole leivottu (kuten juustokakut).
- Jääteet ja muut kylmät juomat
- Smoothiet ja marjat
- Koristeet/ruusukkeet
- Jogurtti/karkki
Sukrin-kuorrutetta voidaan käyttää leivontaan samalla tavalla kuin Sukrinia. Sen tilavuus on hieman suurempi. 1 dl Sukrinia painaa 90 g, kun taas 1 dl Sukrin-Melis painaa noin 70 g.
Leivonnassa käytettävän Sukrin-kuorrutteen määrä saa olla enintään 1/5 eli noin 20 % ainesten kokonaistilavuudesta. Esim: Sukrin-kuorrutetta on 100 g 1 kilogrammassa pulla-taikinaa. Tämä on 10 % kokonaispainosta, mikä sopii hyvin. Jos sokerin määrä reseptissä on yli 20 %, suosittelemme Sukrin-kuorrutteen yhdistämistä sokeriin tai muuhun makeutusaineeseen.
Ravintosisältö | 100 g |
Energia | 0 kj / kcal |
Rasva | 0 g |
Hiilihydraatti | 100 g* |
-joista sokereita | 0 g |
- joista polyoleja | 100 g* |
Ravintokuitu | 0 g |
Proteiini | 0 g |
Suola | 0 g |
*Hiilihydraatit, joita elimistö ei hyödynnä. |